1. Sätt upp platstyper för er arena

Första steget är att bestämma vilka platstyper ni har i er arena. T.ex. kan det vara ståplats, sittplats, restaurangplats eller platser anpassade för rullstolar.

2. Skapa din arena

Nästa steg är att sätta upp er arena. Arenan består av namnet på arenan, samt platserna som går att boka i arenan. Du kan dela in platserna i olika sektioner och platstyper, som du konfiguerade i första steget.

3. Sätt upp evenemangstyper

Fundera över vilka typer av evenemang du kommer arrangera. Detta är viktigt när du ska sätta upp dina biljettyper, om du t.ex. kommer ha olika priser på olika evenemang, eller om du ska sälja biljetter som gäller för fler än ett evenemang.

För ett idrottslag, kan detta vara t.ex. grundserie och slutspelsmatcher. För en teater kan det vara stand up, eller opera.

4. Skapa biljettyper

En biljettyp har ett pris, en platstyp och en eller flera evenemangstyper. Du kan också välja om den ska gälla för ett evenemang, eller om det ska vara giltig för flera evenemang mellan två olika datum.

5. Sätt upp en betalmetod

Just nu kan du använda Stripe som betalmetod. Det är en väldigt bra lösning där Stripe hanterar hela betalkedjan.

Fler betalmetoder är under utveckling.

6. Nu är du redo!

Nu kan du skapa evenemang. Dessa kommer använda biljettyper du skapat. Om du skapar flera evenemang av samma evenemangstyp, kommer biljetterna som är giltiga för flera evenemang blockera platser på alla evenemang som de gäller för.

7. Skanna biljetter i entrén

När kunden kommer till arenan, kan du använda din vanliga smartphone för att skanna QR koden. När du skannar får du information om biljetten är giltig, och vilken plats biljetten gäller för - vilket låter dig guida besökaren till rätt plats.

Redo att sätta igång? Börja sälja biljetter redan idag.