Automatiserat biljettsystem som kan hjälpa er öka försäljningen och höja publiksiffrorna!

GemTicket är ett biljettsystem som används för att hantera försäljning, distribution och användning av biljetter. Vår primära målgrupp är idrottsklubbar med återkommande evenemang på en och samma arena, detta med anledning av att vi vill göra varje besök skräddarsytt för just era supportrar.

Det som gör GemTicket unikt är att vi verkligen jobbar för att era supportrar ska komma tillbaka oftare. De flesta idrottsklubbar har en klick som alltid kommer i ur och skur, de är såklart jätteviktiga! Men vad som egentligen borde vara ännu viktigare är att få de som går på 2 matcher per år, att kanske gå 4 eller fler gånger. Där kan vi göra stor skillnad.

Förbokade biljetter - Ökad försäljning

Som ett led i detta har vi utvecklat en förbokningsfunktion. För de supportarna som går på match, förbokas samma biljetter till nästa match. Dessa skickas sedan ut till supportrarna som har 24 timmar på sig att genomföra köpet innan de släpps till allmänheten. Detta förenklar biljettförsäljningen. Processen av biljettköp går från att supportern behöver välja sektion, ev. stolar, biljettyper etc., till att supporten redan har allt förpackat och direkt kommer till betalningssidan. Biljettförsäljningen till nästa evenemang är över på under 5 sekunder.

Vår intelligenta bot kan dessutom titta på era supportrars tidigare besök och med ca 80% träffsäkerhet beräkna om personen kommer dyka upp på en specifik match, eller inte. Om den inte tror att en grupp supportrar kommer dyka upp så föreslår den att ni ger de supportarna någon form av erbjudande.

Hur fungerar GemTicket för biljettansvariga?

För en biljettansvarig eller administratör fungerar GemTicket som så att du loggar in i ett webbaserat gränssnitt. Där har du möjlighet att skapa, redigera eller radera evenemang, biljettyper, kampanjer m.m. Du har också möjlighet att segmentera in era kunder baserat på en mängd olika parametrar, som vilka biljetter de har köpt till vilken sektion t.ex.

Boka in ett webbmöte för en snabb demo av administrationsgränssnittet här: Boka möte.

När besökaren kommer till entrén kan ni sedan skanna biljetterna med era mobiltelefoner. Detta innebär att ni inte behöver köpa in någon ny teknik för att börja använda GemTicket. Antingen kan er biljettpersonal skanna med sina egna telefoner, eller så använder ni telefoner som föreningen redan äger.

Hur fungerar GemTicket för biljettköpare?

För dig som biljettköpare fungerar det som du kan förvänta dig av ett modernt biljettsystem. Du kan köpa biljetter till enstaka evenemang eller köpa säsongskort.

När du köper biljetter så är det viktigt att du vet om föreningen som säljer biljetten låter dig göra återköp. Men så länge de inte sätter några specifika krav så är det genom GemTicket inga problem att återköpa biljetter.

Hur säkert är biljettsystemet GemTicket?

GemTicket uppdateras dagligen för att förebygga eventuella säkerhetsrisker. Systemet körs i en miljö där vi inte är beroende av en stationär server, det är en s.k. serverless plattform. Således förhindrar vi bedragare från att komma in i vår server och där kunna placera skadlig kod. Våra servrar byts hela tiden ut, med millisekunders mellanrum, vilket minimerar risk för att du ska bli utsatt för skadlig kod från tredjepart. Om du går in på gemticket.com två gånger efter varandra, är det stor sannolikhet att du kommer få sidan levererad från helt olika servrar.

Betalningar sköts helt och hållet genom andra leverantörer, t.ex. Stripe och Swish. Du kommer aldrig någonsin bli ombedd att fylla i kreditkortsuppgifter i vårt system. Däremot kan vi be om ditt telefonnummer om du önskar betala med Swish.

För information om personuppgifter hänvisar vi till vår integritetspolicy.

Vad kostar biljettsystemet?

För er som förening kostar systemet i grunden 6% exkl. externa kostnader (t.ex. betalleverantörer). Ni förbinder er inte att använda systemet under en specifik period, och inte heller till några månadskostnader. Detta med anledning av att vi vill, och är trygga i att vi kan, växa tillsammans med er som förening. Vårt mål är att sälja minst 6% fler biljetter än vad ni skulle göra med vilket annat system som helst. Eftersom vår affärsmodell är %-baserad, ligger er publikmässiga framgång i vårt intresse.

Hur pålitligt är vårt biljettsystem?

Som nämnt ovan så drivs systemet utan beroende på en stående server. Detta betyder att om en server kraschar, eller en hel serverhall går ner - så står inte GemTicket och faller med det. Vårt system kan snabbt förflytta sig från att köras från antingen Eskilstuna, Västerås eller Katrineholm.

Därför kommer inte ens en total blackout av t.ex. staden Västerås, påverka systemet det minsta. Då kommer istället systemet köras från antingen Eskilstuna eller Katrineholm. Och du kommer inte ens märka av det.

Redo att sätta igång? Börja sälja biljetter redan idag.